Sunday, July 10, 2011


video
TO MY GRANDPA...
GRANDPA.. da 33 ari atok PERGI...rasa lain st kat umh nie.. GRANDPA.. u know rite that we love u sgt2,,.. u are the best grandpa that i ever had.. atok ingat kan time kita bergembira.. like what what we did.. pergi kebun.. kita petik buah, bersihkan kebun.. u are great farmer atok.. atok jaga kebun atok sdr ja.. mmg terbaik la.. and i remember when u are disappointed.. time tue ada org nak beli buah atok,, then atok pun jual la.. pas 2 org 2 janji nak byr tp upanya org 2 tipu atok.. huhu.. kesian kat atok.. i know how sad u are that time.. tp atok tenang ja.. mmg atok org yg baik.. bila kami kumpul ramai2 kat umh nie kita slalu talk about u atok.. especially in kitchen.. slalunya kalau kumpul kat dapur atok slalu duk kat kerusi and tempat yang sama.. mang kat c2 la tmpat atok slalu.. pas 2 time kak rainy wat lucu atok senyum ja ..tp skg.. sumanya tinggal kenangan ja... kak rainy ckp atok slalu "backing" anak2 atok bila nenek marah dorg.. thats make u are great atok.. pas 2 atok gak slalu menangkan kami bila nenek marah kami.. hehe.. miss that.. atok ni mang atok yg ebat.. nak tau kenapa? sebab dulu time kecik2 atok slalu jmpa kami bila kami "betapuk" sebab tak nak blek tenom.. kami sembunyi kat mana pun atok jmpa.. even kat bwh katil.dlm drom and yang plg mengejutkan atok leh jumpa kami time kami nyorok kat kolam dkat padang.. pas 2 atok pujuk kami blek dgn suara lembut atok.. huh.. mang byk kenangan ngan atok.. time mlm pun slalu ngat atok.. sebab dulu time atok masih ada aQ slalu ambik rokok atok sebab rokok da abis.. hehehe... bila nak ke dapur pun terbayang kat atok tgh baring2 kat dalam bilik.. seems like u still here atok.. atok nak tau tak.. time atok PERGI suma sedih sgt2.. terutamanya nenek and anak2 nenek also cucu nenek.. kak rainy yang kat pahang pun dgn urgent blek kg.. msti atok ingat kan.. time atok nazak emboi kat sebelah atok bacakan atok YASIN.. atok senyum ja kat emboi.. pas 2 atok sentuh Yasin 2 and tgn emboi.. emboi rasa len sgt2.. buat kali terakhir kami nmpak atok senyum dgn gembira... kami xtau kenapa.. but maybe atok gembira sebab ramai dtg jenguk atok.. atok pergi depan mata emboi.. thats was so sad atok.. time 2 emboi tgh bacakan atok yasin kali yang ke 2.. separuh Yasin 2 emboi baca atok da pergi.. sgt2 sedih.. macik jia terus nangis nenek pun sama... emboi ak pernah bygkan yang atok akan pergi depan mata emboi.. tp e2 lah akikatnya.. suma dtg jenguk atok... mama tak sempat tgok nenek sebab mama dlm perjalanan blek kg begitu gak ngan kak rainy.. pagi atok pergi ramai yang dtg jenguk atok wat kali terakhirnya.. kwan2 atok pun ramai dtg... sayu sgt melihat atok di kapankan... mmg terasa sgt2 kehilangan dgn pemergian atok.. i know i never say this to u "i love u".. tp dlm ati nie sgt2 sayang atok.. kami arap nenek bersemadi dgn aman...
WE LOVE U GRANDPA......

0 comments:

Post a Comment

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger