Thursday, July 18, 2013

"beautiful memories with awesome peoples"

on 13/07/2013 I've been finished my classes, tutorials, quizzes, tests and exams as a students of degree in human resource management.. and now i proceed to doing my practical in Sabah... its been 2 and half years I've spend my times in Melaka... during that times i met with awesome friends, lectures and new things to learn... thank to God for sending them to accompany me there's... not as usual.. for the first time i feel so different leaving my Friends and Melaka... i feel so unhappy and sad for leaving them .. maybe i'm leaving and maybe i'm not coming back again.. but i  hope i will.. okay la.. enough with that...

sebenarnya aku nak cerita betapa gembiranya aku sepanjang berada di Melaka.. jumpa dengan kawan-kawan baru.. but.. aku ada 3 orang member yang aku sangat rapat... let me intoduce them,..

"ini mereka... ada tambahan seorang pulak.. hehe"
 the first person i met are Nazeer... yg kat tepi belah kanan tu ha.. first time jmpa dia nie sangat lucu... beginiceritanya... time tu budak-budak umah tgh solat kat luar.. masa kt kolej lg.. dan aku berada di dalam bilik..tiba2 dia masuk... first question he asked me " ko muslim ke?"... damn.. dalam hati aku.. ape hal budak nie...aku pon jawab la "ya"... maka bermulalah persahabatan kami.. what i can say about him are i have a lot of common with him... we like shoppings, hang out, and many things.. well.. he is the first person i met there that have same interest with me... here are the pictures of us for the last time we spent together in Melaka.. serioussly.. im gonna miss this person a lot... anyway.. if you read this nazeer.... here some words for you.. 
"dear nazeer... thanks for being my friends for almost 3 years... thanks for being such a great friends man... and i want to ask ur forgiveness if i do something that might be hurt you.. and thanks again for accept me who i am... and man.. u are wonderful and beautiful as u are.. lol.. kidding.. but are awesome man.. i hope i can meet u again... thanks for everything... and i wish u best of luck... well.. u still have another 5 months in Melaka.. good luck with ur classes... hahaha"


and the second person are Amirul syafiq aka bon aka gemokk... haha...

ni ha dia... Amirul Syafiq


well.. dia ni budak paling pandai and cool antara semua... serioussly.. dia mmg pandai... nmpak x study sgt.. bila keluar result dekan bai.. hahaha.. dengan dia ni nak gadoh je.. ada je yang xkena.. hahah.. maisng masing cari point nak cri pasai... hahaha.. tapi most of the times.. aku la yang slalu kacau dia... dengan dia ni xpenah kot aku bosan.. kalau xde dia kt umh tu cam xbest... xlengkap hari-hariku.. hahaha.. xde bnde nak kacau... dia ni sangat la perasan... huh.. sabar je la... but.. dia tetap gak the most wonderful friends i've ever met... sangat baik hati... banyak gak die ni tolong aku.. and aku da jadi cam mak die kena kejut die tiap pagi pegi kelas.. and then masakkan die megi bila die lapar... hahaha.. then sebagai balasan.. die kena slalu temankan aku kuar makan bile aku lapar.. hahaha... hai gemokk... rndu gler la aku ngan ko.. xde da budak aku nak cari gaduh tiap hari.. GUD LUCK budak GEMOKKKK!!!!!!!!!

LOOK HOW AWESOME HE IS...





lepas tu ni ha budak yang aku selalu lepak... memperkenalkan .. artis kat Uni aku... JEFFRI ASHARI.. hahah..

serioussly aku cakap.. die mmg artis kat Uni aku.. ramai gler pmpuan minat kat die.. sekor2 die xlayan.. hahah.. well.. he's belong to someone already... nmpak muka ganas bai aku ckp.. tapi mat jiwang and anak manja kot dia ni.. haha.. sori jep.. well.. aku kenal dia ni time second sem... die masuk umh kitaorg skali.. mase tu xrapat g.. da nak ujung tu baru rapat.. pas tu je mmg rapat gler.. smpai budak lain siap tanye g lau aku kuar sorang je xdengan die.. wa ckp ma lu.. die ni banyak gler tolong aku.. antar aku p hospital ble sakit.. teman aku mkn ble aku gastrik... slalu gler hang out ngan die.. da mcm kapel pon ade.. bhahah.. slalu wat bnde xdirancnag... rancang nak kuar mkn then melencong p tgok movie... pas tu sesi mengumpat ngan die pon best gak.. die nie bab2 camni pon bole tahan.. bhahaha.. tapi die ni banyak gak ajar aku bnde baru.. al maklum la .. saya ni budak yg kurang ilmu.. lagi satu.. time second and third sem.. bnyak gler aku kna marah ngan die nie.. marah bab kejutkan die.. die mamai kot hari2.. aku kejut je dah mula dia melalut ape ntah,,, ckp ape pon aku xfaham.. mmg ade masalah tdur nie .. payah benor nak bangun.. sabar je la nak bangunkan die nie.. so jmpe ngan budak-budak cam die ni bertambahlah ilmu seidkit demi sedikit.. well.. die ni antara orang paling dirindui slalu.. bnyak gler kenangan ngan die nie... and i really gembira dan bersyukur jmpe ngan die ni... 

apesal muka aku camtu ??? 
with two of my best friends
the last one is AMIR MAHMUD aka MAMU... 

mamu antara member yang banyak gler bnde die tahu.. nak ape tanye je die nie.. in sha allah die tahu.. hahaha.. tapi betul la.. die mmg power dalam bab2 ilmu pengetahuan am nie.. mausk form 6 komfirm dapat A dalam pengajian am.. hahaha.. lepak ngan die slalu tapi bab kuar sangat jarang ngan die.. die ni payah nak ajak kuar.. kne ada sebab yang sangat konkrit baru die ikut.. kalau sekadar nak kuar buang masa please dont ask him... xkan die nak ikut kuar... hahaha.. but he's still awesome friends... slalu p mkn n main badmnton je ngan die.. kalau kuar p enjoy xsangat kot.. ade la skali due.. lepak kat umh n subaidah je ngan die nie... 
heeee...

mother father gentlement


nak gambar macho katenya?



men in the mirror
















model perut..haha




iron man?






well.. I've got a great and awesome friends.. then we created awesome memories... thanks for everything my friends.. thanks again for being my friend... thanks for being understanding and supported friends... and thanks again for accept who i am... even though we are far away and maybe not meet each other again.. i promise to keep all of u as a friends and i will keep all the memories in me forever... THANKS AGAIN FOR EVERYTHING!!!!! 

HERE ARE SOME PICTURES OF US SPENDING TIME TOGETHER FOR THE LAST TIME...







1 comments:

Amir Mahmud said...

oooo.......buat bloq x gtaw kitorg.... hahahahahah.....nice2.....
rindu ko bah.... dtg ar sini meh2

Post a Comment

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger